СОЗОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Стойловський , В.П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проаналізовано стан та перспективи розвитку природно-заповідного фонду в Одеській області. З’ясовано основні напрямки створення нових та розширення площі існуючих заповідних об’єктів у регіоні. Показано механізми оптимального розміщення заповідних об’єктів у різноманітних природно-кліматичних зонах Одеської області.