ОСОБЛИВОСТІ ГНІЗДОВОЇ БІОЛОГІЇ МАЛОГО КРЯЧКА (STERNA ALBIFRONS PALL.) В АЗОВО-ЧОРНОМОРСЬКОМУ РЕГІОНІ УКРАЇНИ - Чайковська , К. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчали окремі аспекти гніздової біології малого крячка стосовно чисельності гніздових угруповань, гніздобудування, структури колоній, успішності гніздування в Азово-Чорноморському регіоні. Показано, що гніздування в зонах з високим рівнем антропогенного впливу характеризується високим ступенем загибелі кладок, переважно на ранніх стадіях насиджування.