БІОРИТМИ У ЖИТТЄВОМУ ЦИКЛІ MYXOCOCCUS XANTHUS UCM 10041 ТА POLYANGIUM CELLULOSUM UCM 10043 - Рахімова , О. Л.; Іваниця , В. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Встановлена наявність біологічних ритмів у життєдіяльності культур міксобактерій М. xanthus UCM 10041 та Р. cellulosum UCM 10043. З’ясовано, що частка життєздатних клітин та здатність міксобактерій утворювати плодові тіла циклічно коливаються. Частка клітин, здатних утворювати колонії, обернено пропорційна кількості утворюваних плодових тіл.