МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЗА ТЕСТОМ ЛЮШЕРА ПСИХОСОМАТИЧНОГО СТАНУ ДІТЕЙ З СИНДРОМОМ ДАУНА - Радіонов , Д.Б.; Лобасюк , Б.О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
На 13 дітях жіночої статі віком 6-14 років з синдромом Дауна проведено восьмикольоровий тест Люшера. На підставі результатів тестування побудована математична модель, за допомогою якої показано взаємовпливи психосоматичних показників досліджуваних як елементів єдиної системи. Цей діагностичний метод може використовуватись в подальшому при спробах модулювати стан дітей із спадковими хворобами.