РЕАКЦІЯ ОРГАНІЗМУ НА КЕРАМІЧНІ ІМПЛАНТАТИ РІЗНОЇ ФОРМИ - Чирченко , А. Ю.; Кліменкова, Н. Т.; Прокопчук , Є. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджували деякі реакції щурів на імплантати різної форми, виготовлені з керамічного матеріалу, створеного авторами. Встановлено, що імплантат з розробленої кераміки не викликає відторгнення та істотних запальних реакцій з боку організму протягом 6 місяців. Форма імплантату впливає на адаптацію організму до нього у часі.