РОЗВИТОК ГЕНЕРАТИВНИХ СТРУКТУР ПШЕНИЧНО-ЖИТНІХ ГІБРИДІВ ПЕРШОГО ПОКОЛІННЯ - Бланковська , Т. П.; Трочинська , Т. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проведено порівняльне дослідження процесу мегаспорогенезу у гібридів F1 від схрещування м’якої пшениці з житом та материнської форми — м’якої пшениці. Виявлені критичні етапи розвитку жіночих генеративних структур. Встановлено темпоральний зсув у розвитку репродуктивних структур гібридів порівняльно з вихідними формами.