МІКРОРОЗМНОЖЕННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВОДНОГО ОБМІНУ РЕГЕНЕРАНТІВ ARNICA FOLIOSA NUTT - Зеленіна, Г. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчено стан водного обміну регенерантів цінної лікарської рослини Arnica foliosa Nutt. (арніка листяна) на послідовних етапах культивування: мікророзмноженні, акліматизації та в польових умовах. Встановлено, що стресові умови культивування in vitro значно впливають на вміст води, інтенсивність транспірації та ступінь розкриття продихів рослин-регенерантів, які поступово нормалізуються в процесі акліматизації в теплиці та в польових умовах.