МЕТАБОЛІЗМ ВУГЛЕВОДІВ У ЗЕРНІ КУКУРУДЗИ ПРИ ЙОГО ПРОРОСТАННІ ЗА УМОВ ВОДЯНОГО ДЕФІЦИТУ - Тихонова , О. В.; Молодченкова , О. О.; Адамовська , В. Г.; Петров , С. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджено зміни амілолітичної активності та вмісту редукуючих цукрів у зерні кукурудзи (Zea mays L.) при проростанні за умов водяного дефіциту (ВД). Показано, що у зерні стійкої лінії зміни активності амілази відбуваються раніше, ніж у чутливої лінії, що пояснюється її пристосувальнозахисними механізмами. Зміни вмісту моно- та дисахаридів у стійкої лінії віддзеркалюють її адаптивні властивості.