АКТИВНІСТЬ МЕТАЛОПРОТЕЇНАЗИ МАТРИКСУ (МПМ-2) У ТКАНИНАХ НОВОУТВОРЕНЬ ЕНДОМЕТРІЯ ТА МІОМЕТРІЯ - Чернадчук, С. С.; Вовчук, І. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджена активність металопротеїнази матриксу (МПМ-2) у тканинах доброякісних та злоякісних новоутворень ендометрія та міометрія. Встановлено, що у тканинах доброякісних новоутворень активність МПМ-2 змінюється в залежності від проліферуючого потенціалу пухлинних клітин міометрія та ендометрія. Активність МПМ-2 в тканині злоякісної епітеліальної пухлини ендометрія — аденокарциномі — знижується зі ступенем диференціації пухлинних клітин.