ОСОБЛИВОСТІ ЖИЛКУВАННЯ ЛИСТКА МУТАНТА, ОТРИМАНОГО ПІД ДІЄЮ ЕТИЛМЕТАНСУЛЬФОНАТУ НА НАСІННЯ СОНЯШНИКА - Васін , В. А.; Лях , В. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
У статті наведено опис мутанта з "опахалоподібним" типом жилкування, отриманого після дії етилметансульфонату на насіння соняшника. Авторами досліджені відмінності деяких ознак морфологічної будови листка мутанта в порівнянні з вихідною формою. Виявлено, що взаємовідношення бокових жилок до центральної жилки та розміщення жилок у пластинці листка мутанта в еволюційному плані має більш примітивні риси.