ВМІСТ ФЛАВІНОВИХ ТА НІКОТИНАМІДНИХ КОФЕРМЕНТІВ В ОРГАНАХ ОПРОМІНЕНИХ ЩУРІВ ПІСЛЯ ВВЕДЕННЯ СУМІШІ ВІТАМІНІВ - Будняк, О. К.; Сорокін, А. В.; Карпов, Л. М.; Запорожченко, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчено вплив рентгенівського опромінення (5 і 7,5 Гр) і коригуючу дію суміші вітамінів на вміст флавінових та нікотинамідних коферментів в органах щурів. Показано, що опромінення дозозалежно зменшує рівень досліджених показників у тканинах щурів. Корекція цих порушень вітамінами була більш ефективною при дозі опромінення 5 Гр.