МАКРОЗООБЕНТОС ОЗЕРА КОТЛАБУХ В СУЧАСНИХ ЕКОЛОГІЧНИХ УМОВАХ - Джуртубаев, Ю. M. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2013)
Макрозообентос озера Котлабух вивчали в 2009–2010 рр. Виявлено понад 70 видів. Частота  зустрічальності більшості видів 35–60 %. Загальна чисельність зростала від весни до літа і зменшувалася до осені. Загальна біомаса зростала від весни до осені. Продукція макрозообентосу озера Котлабух за вегетаційний період складала – 14416,3 т.