ВПЛИВ МІКРОХВИЛЬОВОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ GSM 900 МГЦ СТАНДАРТУ НА ЕМБРІОНАЛЬНИЙ РОЗВИТОК ПЕРЕПЕЛА ЯПОНСЬКОГО - Цибулін, О. С. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2016)
Опромінення перепелиних ембріонів 5 діб до та протягом інкубації мікрохвильовим випромінюванням GSM 900 МГц стандарту призводить до зростання ембріональної смертності та зниження виводимості перепелів, а також зростання рівня ТБК-реагуючих сполук на фоні зниження активності каталази у тканинах перепелиних ембріонів та добового молодняку, порівняно з контролем. Методом ЕПР в умовах низькотемпературноїх стабілізації зразків (Т=77 К) встановлено зниження рівня вільних радикалів семіхінонного типу та концентрації залізосірчаних кластерів у досліджуваних тканинах добового молодняку дослідної групи порівняно з відповідним контролем.