КЛІЩІ (ACARINA: GAMASIDA, ORIBATEI) УГРУНТІ ПІД РОСЛИННИМ ПОКРИВОМ РІЗНОГО ТИПУ - Крутоголова , Т. Ф.; Фурман , О. К. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчено таксономічний склад, чисельність, динаміку і вертикальний розподіл гамазид і орибатид у парку під сосною, дубом і дикими злаками. Тип мікростації істотно впливає на фауну і чисельність кліщів і не впливає на динаміку їх чисельності і вертикальний розподіл у ґрунті. Орибатиди поступаються гамазидам за різноманітністю видів, загальною чисельністю і тяжіють до шару ґрунту 0-10 см, гамазиди — до шару 11 - 20 см.