ПРОТИЗАПАЛЬНА АКТИВНІСТЬ ЕСТЕРІВ ІБУПРОФЕНУ ПРИ ТРАНСДЕРМАЛЬНОМУ ВВЕДЕННІ - Кравченко, І. А.; Приступа, Б. В.; Кірєва, М. В.; Кобернік, А. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2015)
На моделі карагенін-індукованого запалення встановлено, що рівень протизапальної активності естерів ібупрофену з різною довжиною вуглецевого ланцюга при їх трансдермальному введенні за показниками динаміки зміни ширини та об’єму осередку запалення не поступаються ефекту референт-препарату – 5 % мазі ібупрофену, а у випадку використання довголанцюгових естерів навіть перевищують його ефект.