ВПЛИВ ФІЗИЧНОГО ТА ЕМОЦІЙНОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА МЕТАБОЛІЧНИЙ ПРОФІЛЬ СИРОВАТКИ КРОВІ ВИЇЗДКОВИХ КОНЕЙ УКРАЇНСЬКОЇ ВЕРХОВОЇ ПОРОДИ - Баєва, Т. І. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2016)
Наведені дані щодо динаміки рівня показників метаболічного профілю сироватки крові виїздкових коней. Встановлено, що під час тренувальних та психоемоційних навантажень у виїздкових коней, спостерігаються різноспрямовані зміни рівня біохімічних показників сироватки крові, що свідчить про напруження метаболічних процесів в організмі тварини.