ЦИТОГЕНЕТИЧНІ ЕФЕКТИ ЕКЗО- ТА ЕНДОМЕТАБОЛІТІВ ШІІ-ТАКЕ В КОРЕНЕВІЙ МЕРИСТЕМІ ЯЧМЕНЮ - Січняк, О. Л.; Мірось, С. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2016)
Досліджували вплив культуральної рідини гриба шії-таке та соку з його плодових тіл на проростання насіння ячменю та регулярність мітозу в кореневій меристемі паростків. Культуральна рідина шії-таке достовірно зменшувала енергію проростання і схожість насіння, а також достовірно збільшувала частоту аномальних анафаз у клітинах кореневої меристеми. Сік з плодових тіл не виявляв мутагенної активності.