ЕФЕКТИ АЛОПЛАЗМ НА МОРОЗОСТІЙКІСТЬ ПАРОСТКІВ М’ЯКОЇ ПШЕНИЦІ - Січняк , О. Л.; Файт , В. І.; Нагуляк, О. І. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Дослідження, проведені на алоплазматичних лініях трьох сортів озимої м’якої пшениці показали, що існують суттєві впливи цитоплазми на ознаку морозостійкості рослин на стадії паростків. Прояв цих ефектів в значній мірі залежить від взаємодії цитоплазми з ядерними геномами. Цитоплазми ярих пшениць можуть бути додатковим джерелом підвищення морозостійкості.