РЕГУЛЯЦІЯ ТІАМІНОМ І ТІОХРОМОМ РІВНЯ НУКЛЕЇНОВИХ КИСЛОТ У КРОВІ БІЛИХ ЩУРІВ - Якименко, В. Є; Петров, С. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2015)
Вивчено вплив ін'єкцій тіаміну і тіохрому на рівень сумарних нуклеїнових кислот та РНК у крові білих щурів. Продемонстровано, що тіохром здатний підвищувати вміст як сумарних нуклеїнових кислот, так і РНК на протязі 7 днів після ін'єкцій, а ін'єкція тіаміну не впливає на досліджуваний показник. Обговорюються можливі механізми некоферментного впливу тіохрому на рівень нуклеїнових кислот.