РЕКОНСТРУКЦІЯ ГЕНОТИПІВ ТА АНАЛІЗ ПОХОДЖЕННЯ СОРТІВ ВИНОГРАДУ СЄВЄРНИЙ, ОДЕСЬКИЙ СТІЙКИЙ ТА ДЕКОРАТИВНИЙ - Карастан, О. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2015)
Отримано алельні профілі дев’яти мікросателітних локусів (VVS2, VVMD5, VVMD7, VVMD25, VVMD27, VVMD28, VVMD32, ZAG79 та ZAG62) для шести сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова». Аналіз мікросателітних характеристик сортів-нащадків використаний для реконструкції генотипів сортів Сєвєрний, Одеський стійкий та Декоративний. Підтверджено стосунки «нащадок-батьківський сорт» для сортів Одеський стійкий-Бабяска негре та Декоративний-Сєвєрний.