РОСЛИНИ АЗІЙСЬКОГО ПОХОДЖЕННЯ В УРБАНОФЛОРІ м. ОДЕСИ - Васильєва, Т. В.; Коваленко, С. Г.; Немерцалов, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2016)
Проаналізовано рослини азійського походження в урбанофлорі Одеси, які представлені 213 видами з 153 родів, 66 родин, 4 класів та 2 відділів. Вказано провідні родини та представлено спектр родів, серед яких найбільшим є рід Spiraea (9 в.). Одновидових родів – 125. Серед життєвих форм найбільше деревних рослин, серед трав’янистих – малорічників. Аналіз гігроморф виявив переважання мезофітної фракції, а геліоморф – геліофітної. За господарською цінністю найбільше декоративних, лікарських, олійних рослин. За ступенем урбанізації переважають урбанофіли. Досліджені рослини походять переважно із Східної Азії.