ФІЗІОЛОГО-БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ У ТКАНИНАХ ТА ОРГАНАХ ЩУРІВ ЗА РІЗНИХ РЕЖИМІВ УВЧ-ОПРОМІНЕННЯ - Карпов, Л. М.; Майкова, Г. В.; Павліченко, О. Д.; Еберле, Л. В.; Сьомік, Л. І.; Протункевич, М. С.; Бузаджи, О. П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2016)
Досліджено вплив УВЧ-опромінення потужністю 40 та 80 Вт на показники кількості формених елементів крові, активність амінотрансфераз, вмісту малонового діальдегіду та відновленого глутатіону. Виявлено, що потужність 40 Вт при одноразовій та дворазовій дії не призводить до змін досліджуваних показників. Опромінення потужністю 80 Вт викликає активацію процесів перекисного окислення ліпідів та обміну метаболітів. Довготривала (впродовж 40 хв) дія проявляється вже через дві години, а менш тривала (впродовж 20 хв) – через добу.