ЗБОРИ ВИДАТНИХ БОТАНІКІВ У ГЕРБАРНІЙ КОЛЕКЦІЇ Е. Е. ЛІНДЕМАННА (MSUD) - Коваленко, С. Г.; Васильєва, Т. В.; Бондаренко, О. Ю.; Немерцалов, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2015)
На основі проведеної інвентаризації колекції Е. Е. Ліндеманна з понад 500 гербаризаторів виділено 10, чий внесок склав більше 100 гербарних аркушів. Підкреслено роль ботаніків, пов’язаних із Новоросійським університетом: П. С. Шестерікова, М. К. Срединського, І. Я. Акінфієва, а також тих, хто пра- цював у першій та другій половині ХІХ ст.: Ем. Ліндеманна, Б. Шміда, М. Гандоже, Ф. М. Августиновича, Я. С. Медвєдєва, Г. Таушера. Гербарні збори охоплюють територію не тільки Причорномор’я, але й інших куточків світу.