ОСОБЛИВОСТІ МІКРОСПОРОГЕНЕЗУ ЗА ГІБРИДИЗАЦІЇ ПШЕНИЦІ І AEGILOPS TRIUNCIALIS L.
DOI:
https://doi.org/10.18524/2077-1746.2008.14.182589Анотація
За гібридизації твердої пшениці і Ae. triuncialis відбувається гомеологічна кон’югація хромосом егілопсу і пшениці. На цей процес впливає генотип пшениці. Цитоплазма Ae. triuncialis слабкою мірою здатна індукувати гомеологічну кон’югацію хромосом. У нащадків від беккросування гібридів твердою пшеницею виявлена аномальна кількість хромосом.
##submission.downloads##
Опубліковано
2019-11-04
Як цитувати
Січняк, О. Л. (2019). ОСОБЛИВОСТІ МІКРОСПОРОГЕНЕЗУ ЗА ГІБРИДИЗАЦІЇ ПШЕНИЦІ І AEGILOPS TRIUNCIALIS L. Вісник Одеського національного університету. Біологія, 13(14), 88–94. https://doi.org/10.18524/2077-1746.2008.14.182589
Номер
Розділ
ГЕНЕТИКА І МОЛЕКУЛЯРНА БІОЛОГІЯ
Ліцензія
Авторське право (c) 2008 Вісник Одеського національного університету. Біологія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) роботи, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
Публікація праць в Журналі здійснюється на некомерційній основі. Комісійна плата за оформлення статті не стягується.