ОСОБЛИВОСТІ МІКРОСПОРОГЕНЕЗУ ЗА ГІБРИДИЗАЦІЇ ПШЕНИЦІ І AEGILOPS TRIUNCIALIS L.

Автор(и)

  • О. Л. Січняк Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2077-1746.2008.14.182589

Анотація

За гібридизації твердої пшениці і Ae. triuncialis відбувається гомеологічна кон’югація хромосом егілопсу і пшениці. На цей процес впливає генотип пшениці. Цитоплазма Ae. triuncialis слабкою мірою здатна індукувати гомеологічну кон’югацію хромосом. У нащадків від беккросування гібридів твердою пшеницею виявлена аномальна кількість хромосом.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-11-04

Як цитувати

Січняк, О. Л. (2019). ОСОБЛИВОСТІ МІКРОСПОРОГЕНЕЗУ ЗА ГІБРИДИЗАЦІЇ ПШЕНИЦІ І AEGILOPS TRIUNCIALIS L. Вісник Одеського національного університету. Біологія, 13(14), 88–94. https://doi.org/10.18524/2077-1746.2008.14.182589

Номер

Розділ

ГЕНЕТИКА І МОЛЕКУЛЯРНА БІОЛОГІЯ