ЧИСЕЛЬНІСТЬ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНЕ ПОШИРЕННЯ ЧЕРВОНОВОЛОЇ КАЗАРКИ В АЗОВО-ЧОРНОМОРСЬКОМУ РЕГІОНІ ВЗИМКУ 2008– 2009 РР.
DOI:
https://doi.org/10.18524/2077-1746.2009.8.182330Анотація
В результаті моніторингу в 2008–2009 рр зимуючих червоноволих казарок — дуже уразливого рідкісного виду птахів з обмеженним гніздовим ареалом — встановлено, що восени 2008 р. перші представники цього виду в Азово-Чорноморському регіоні з’явилися в конці жовтня. Головна частина казарок прилетіла в Україну в третій декаді листопада 2008 р. Підсумки синхронних обліків красноволо ї казарки в Азово-Чорноморському регіоні України в зимовий період свідчать про нестійкість її зимових угруповань. Факторами нестійкості є: нетипові погодні умови, в основному потепління; слабка кормова база на полях озимих зернових культур; значний ріст числа полів з посівами рапсу; турбування птахів з боку мисливців та бракон’єрів.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2009 Вісник Одеського національного університету. Біологія

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
