ГЕНОТИПОВІ ОСОБЛИВОСТІ КУЛЬТИВУВАННЯ ШТАМІВ ШІЇ-ТАКЕ {LENTINULA EDODES (BERK.) PEGLER)
Ключові слова:
шії-таке, культивування, штамові відмінностіАнотація
Досліджували pH, вміст вологи та концентрацію азоту у субстраті на різних стадіях розвитку гриба Len.tin.ula edod.es — до початку плодоношення та після збору грибів. У чотирьох досліджуваних штамів шіі-таке виявлено відмінності цих показників. Результати проведеного дослідження мають враховуватися за промислового і аматорського грибівництва.
Посилання
Гонтаренко-Бабаянц О. В. Бушулян М. А., Мирось С. Л. Загадочный мир грибов // Время и мысль. — № 3 — 2000. — С. 40.
Кірхгофф Б. Біологія їстівного і лікарського гриба шві-таке L.edodes (Berk.) Pegler при інтенсивному культивуванні: Автореф. дис... канд. биол. наук. — К., 1998. — 16 с.
Shiitake cultivation (Mushroom Growers' Handbook 2). — MushWorld, 2005. — 350 p.
Дудка И. A., Baccep С. П., Элланская И. А. Методы експериментальной микологии. — К.: Наукова думка, 1982. — 550 с.
Дудка И. А., Бисько Н. А., Билай В. Т. Культивирование съедобных грибов. — К.: Урожай, 1992. — 160 с.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) роботи, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
Публікація праць в Журналі здійснюється на некомерційній основі. Комісійна плата за оформлення статті не стягується.