ГЕНОТИПОВІ ОСОБЛИВОСТІ КУЛЬТИВУВАННЯ ШТАМІВ ШІЇ-ТАКЕ {LENTINULA EDODES (BERK.) PEGLER)

Автор(и)

  • С. Л. Мірось Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, Україна
  • О. Л. Мірось НВФ "Фунті", СГІ, Україна

Ключові слова:

шії-таке, культивування, штамові відмінності

Анотація

Досліджували pH, вміст вологи та концентрацію азоту у субстраті на різних стадіях розвитку гриба Len.tin.ula edod.es — до початку плодоношення та після збору грибів. У чотирьох досліджуваних штамів шіі-таке виявлено відмінності цих показників. Результати проведеного дослідження мають враховуватися за промислового і аматорського грибівництва.

Посилання

Гонтаренко-Бабаянц О. В. Бушулян М. А., Мирось С. Л. Загадочный мир грибов // Время и мысль. — № 3 — 2000. — С. 40.

Кірхгофф Б. Біологія їстівного і лікарського гриба шві-таке L.edodes (Berk.) Pegler при інтенсивному культивуванні: Автореф. дис... канд. биол. наук. — К., 1998. — 16 с.

Shiitake cultivation (Mushroom Growers' Handbook 2). — MushWorld, 2005. — 350 p.

Дудка И. A., Baccep С. П., Элланская И. А. Методы експериментальной микологии. — К.: Наукова думка, 1982. — 550 с.

Дудка И. А., Бисько Н. А., Билай В. Т. Культивирование съедобных грибов. — К.: Урожай, 1992. — 160 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-15

Як цитувати

Мірось , С. Л. . . . ., & Мірось, О. Л. . . (2022). ГЕНОТИПОВІ ОСОБЛИВОСТІ КУЛЬТИВУВАННЯ ШТАМІВ ШІЇ-ТАКЕ {LENTINULA EDODES (BERK.) PEGLER). Вісник Одеського національного університету. Біологія, 11(6), 182–185. вилучено із http://visbio.onu.edu.ua/article/view/259897

Номер

Розділ

ГЕНЕТИКА І МОЛЕКУЛЯРНА БІОЛОГІЯ