БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ У ЩУРІВ В УМОВАХ ЇХ УТРИМУВАННЯ НА РАЦІОНІ З ДОДАННЯМ КОРМОВИХ ДОБАВОК З РІПАКУ

Автор(и)

  • З. Є. Захарієва Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • О. К. Будняк Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • Н. Л. Федорко Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • С. С. Чернадчук Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • О. Л. Будняк Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • О. І. Данилова Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine
  • О. В. Запорожченко Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2077-1746.2012.3(28).181207

Анотація

Вивчали вплив місячного годування щурів кормом з доданням ріпакових макухи, шрота та олії на показники активності піруват- та 2-оксоглутаратдегідрогеназних комплексів, сукцинатдегідрогенази, вмісту метаболітів аскорбінової кислоти та малонового діальдегіду в їх органах.
Отримано дані, що кормові добавки з ріпаку викликали різнобічні зміни у активності дегідрогеназ оксокислот та сукцінатдегідрогенази в органах щурів. Додання до їжі ріпакової макухи зменшувало вміст дегідроаскорбінової кислоти, а ріпакової олії викликало підвищення вмісту малонового діальдегіду в печінці дослідних щурів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-10-21

Як цитувати

Захарієва, З. Є., Будняк, О. К., Федорко, Н. Л., Чернадчук, С. С., Будняк, О. Л., Данилова, О. І., & Запорожченко, О. В. (2012). БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ У ЩУРІВ В УМОВАХ ЇХ УТРИМУВАННЯ НА РАЦІОНІ З ДОДАННЯМ КОРМОВИХ ДОБАВОК З РІПАКУ. Вісник Одеського національного університету. Біологія, 17(3(28), 19–26. https://doi.org/10.18524/2077-1746.2012.3(28).181207

Номер

Розділ

Біохімія