ВМІСТ МАЛОНОВОГО ДІАЛЬДЕГІДУ В СОРТАХ РОСЛИНЮ, РІЗНИХ ЗА РІВНЕМ СТІЙКОСТІ ДО ХВОРОБ

Автор(и)

  • М. С. Казначєєва Кіровоградський державний педагогічний університет імені В. К. Винниченка, Україна
  • О. І. Цебржинський Миколаївський державний університет імені В. О. Сухомлинського, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18524/2077-1746.2011.6(24).181477

Анотація

За допомогою спектрофотометричного методу визначено кількісні показники фонового та стимульованого рівня малонового діальдегіду в їстівних частинах моркви та капусти білокачанної різних за стійкістю сортів. Виявлено прямо пропорційний зв’язок між рівнем стійкості сорту рослин до хвороб та вмістом малонового діальдегіду в його тканинах. Відмічені особливості проведення кількісного біохімічного аналізу малонового діальдегіду в рослинних об’єктах.

##submission.downloads##

Опубліковано

2011-10-24

Як цитувати

Казначєєва, М. С., & Цебржинський, О. І. (2011). ВМІСТ МАЛОНОВОГО ДІАЛЬДЕГІДУ В СОРТАХ РОСЛИНЮ, РІЗНИХ ЗА РІВНЕМ СТІЙКОСТІ ДО ХВОРОБ. Вісник Одеського національного університету. Біологія, 16(6(24), 12–17. https://doi.org/10.18524/2077-1746.2011.6(24).181477

Номер

Розділ

Біохімія